Beta vulgaris var. canditiva, sfeclã roºie, soiul: RUBINIU
|
Tipul rezultatelor |
Rezultat final |
obiecte fizice / produse |
Rezultate intermediare |
- obiecte fizice / produse
|
Domeniul de cercetare |
- Agricultura, securitatea ºi siguranþa alimentarã
|
Domeniul de aplicabilitate |
- Agriculturã, vânãtoare ºi servicii anexe
|
Caracterul inovativ |
- Produs nou
|
In ce consta noutatea |
Soi nou omologat in anul 2005 |
Proprietatea industriala/intelectuala |
- Documentaþie tehnico-economicã
(documentaþii de realizare produse/servicii, studii de fezabilitate, studii de piaþã, planuri de afaceri, proiecte tehnico-economice, know-how etc.): Soi semitimpuriu.
- Brevete de invenþie înregistrate (naþional, european, internaþional): - 00117/28.03.2008
|
Caracteristici tehnice |
Perioada de vegetaþie 60 zile, semitimpuriu. Rãdãcinile globuloase, de culoare roºu închis, strãlucitor. Utilizat în culturi principale ºi succesive. |
Impact |
- Impact tehnico-economic: Soi pentru consum in stare proaspata si conservata.
- Impact social: Contribuie la diversificarea hranei populatiei.
- Impact de mediu: Este tolerant la atacul patogenilor si contribuie la cresterea biodiversitatii speciilor cultivate.
|
Beneficii estimate in urma valorificarii de catre alti operatori economici |
Cresterea cifrei de afaceri cu 1 - 2 %.
|
Modalitati de valorificare |
- Vânzare produs / tehnologie
|
Potentiali beneficiari |
Cultivatori de plante legumicole si firme care comercializeaza seminte de legume.
|
Executant |
STATIUNEA DE CERCETARE PENTRU LEGUMICULTURA BACAU |
Persoana de contact |
Ambarus Silvica, str. Calea Barladului nr. 220 Bacau, +40234 544963 +40234 517370 sclbac@artelecom.net legumebac.ro |