RO INNO ROMANIA
inno noutati

14.11.2013 | Institutul IRECSON a lansat platforma de e-learning “e-MITT” pentru Managementul Inovarii si Transferului Tehnologic

31.10.2013 | Incheierea oficiala a proiectului „Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic".

15.10.2013 | Conferința de închidere a proiectului "Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic"

31.05.2016 | Anuarul Competitivitatii Mondiale, Editia 2016

Toate stirile | Newsletter
REGISTRUL DE EVIDENTA A REZULTATELOR CD
Rezultate ale Cercetarii din Republica MOLDOVA
Rezultate ale Cercetarii din ROMANIA
Cartea Alba a CDI in ROMANIA
Cartea Alba a CDI in Republica MOLDOVA
inno evenimente

National Instruments Academic and Research Days
Descoperiți cum profesori și oameni de știință de pretutindeni beneficiază de soluții de ultimă generație pentru măsurători, control și calcule științifice în sălile de curs sau laboratoare.

Workshopul “Jurnalism și Cercetare Științifică”
În data de 8 aprilie 2010 a avut loc un workshop cu tematica Jurnalism și Cercetare Științifică. Workshopul s-a desfășurat la sediul Grupului pentru Dialog Social și a avut participanți atât din rândul jurnaliștilor de știință, cât și din cel al cercetării.

“Tendințe și perspective în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Federația Rusă”
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) și Business Center CSI au au organizat Forumul Economic

SALONUL CERCETĂRII – 2009
Expoziția realizărilor cercetării românești SALONUL CERCETĂRII – 2009 a fost cel mai important eveniment organizat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică pentru promovarea și diseminarea rezultatelor cercetării


Home | Despre noi | Harta site | Contact
You need to upgrade your Flash Player
Evenimente: SALONUL CERCETĂRII – 2009

SALONUL CERCETĂRII – 2009
„ Viitorul …astăzi. Împreună pentru o afacere de succes”,


Expoziția realizărilor cercetării românești SALONUL CERCETĂRII – 2009 a fost cel mai important eveniment organizat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică pentru promovarea și diseminarea rezultatelor cercetării obținute în cadrul programelor naționale de cercetare – dezvoltare – inovare, în scopul creșterii capacității de absorbție a rezultatelor cercetării de către piață.
Manifestarea s-a desfășurat în perioada 28 - 31 octombrie 2009, în Pavilionul 13 din Complexul Expozițional ROMEXPO, simultan cu Târgului Tehnic Internațional TIB – 2009, ca urmare a beneficiat de un mediu de afaceri propice prin punerea față în față a cercetătorilor cu reprezentanții mediului economic, de un număr mare de vizitatori, de o mediatizare susținută. În anul 2009, la TIB – București au fost prezenți 610 expozanți din 28 de țări, din care 52 % dintre expozanți au fost firme străine.
Ediția din anul 2009 a Salonului Cercetării s-a dezvoltat în jurul conceptului - „Universul tehnicii”, desfășurat pe 9 domenii tematice denumite galaxii :
1. Galaxia – Energie;
2. Galaxia - Nanomateriale, nanotehnologii, mecatronică;
3. Galaxia - Viață și sănătate;
4. Galaxia - Alimentație, agricultură, biotehnologii;
5. Galaxia - Mediu, dezvoltare durabilă;
6. Galaxia - Tehnologia informațiilor și a comunicațiilor;
7. Galaxia - Transport, urbanism;
8. Galaxia - Securitate, spațiu, aeronautică;
9. Galaxia - Servicii pentru cercetare.

Suprafața de expune din interiorul Pavilionului 13 a fost de 2000 mp. Suprafața fiecărui domeniu tematic a fost determinată de opțiunea fiecărui expozant. Cei 158 de expozanți prezenți la Salonul Cercetării – 2009 (cu 40 mai mulți decât în anul 2008) s-au prezentat cu standuri proprii într-un singur domeniu tematic.

Vom continua tradiția organizării Salonul Cercetării și în anul 2010. Expoziția se va desfășura între 6 - 9 octombrie 2010, simultan cu TIB-București. Pentru această ediție ne propunem creșterea spațiului alocat manifestării, acordarea unei atenții mai mari atragerii operatorilor economici atât către cunoașterea rezultatelor cercetării în scopul valorificării acestora cât și a celor care le-au realizat.