RO INNO ROMANIA
inno noutati

14.11.2013 | Institutul IRECSON a lansat platforma de e-learning “e-MITT” pentru Managementul Inovarii si Transferului Tehnologic

31.10.2013 | Incheierea oficiala a proiectului „Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic".

15.10.2013 | Conferința de închidere a proiectului "Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic"

31.05.2016 | Anuarul Competitivitatii Mondiale, Editia 2016

Toate stirile | Newsletter
REGISTRUL DE EVIDENTA A REZULTATELOR CD
Rezultate ale Cercetarii din Republica MOLDOVA
Rezultate ale Cercetarii din ROMANIA
Cartea Alba a CDI in ROMANIA
Cartea Alba a CDI in Republica MOLDOVA
inno evenimente

National Instruments Academic and Research Days
Descoperiți cum profesori și oameni de știință de pretutindeni beneficiază de soluții de ultimă generație pentru măsurători, control și calcule științifice în sălile de curs sau laboratoare.

Workshopul “Jurnalism și Cercetare Științifică”
În data de 8 aprilie 2010 a avut loc un workshop cu tematica Jurnalism și Cercetare Științifică. Workshopul s-a desfășurat la sediul Grupului pentru Dialog Social și a avut participanți atât din rândul jurnaliștilor de știință, cât și din cel al cercetării.

“Tendințe și perspective în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Federația Rusă”
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) și Business Center CSI au au organizat Forumul Economic

SALONUL CERCETĂRII – 2009
Expoziția realizărilor cercetării românești SALONUL CERCETĂRII – 2009 a fost cel mai important eveniment organizat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică pentru promovarea și diseminarea rezultatelor cercetării


Home | Despre noi | Harta site | Contact
You need to upgrade your Flash Player
INNO Oportunitati | INNO Suport | INNO Observator |
Dezvoltare->INNO Observator->INNO Observator
INNO Observator isi propune sa prezinte informatii despre lumea inovarii si bunele practici care au condus la dezvoltarea de medii inovative si tranferuri tehnologice de succes.

INNO Observator nu-si propune sa prezinte doar succesele ci si insuccesele in domeniul inovarii precum si proiectele si initiativele esuate.
De asemenea INNO Observator va prezenta opinii ale utilizatorilor RO INNO Romania privind aspecte ale problematicii inovarii.

Catalogul Cartea Albă a Cercetării – ediția 2008

 

Lista produselor/tehnologiilor expuse si premiate la expozitiile internationale in anii 2007-2008

Produse destinate dietei diabetice
Diabetul zaharat este o boala metabolica, care apare in organism atunci cand pancreasul nu produce suficienta insulina sau cand organismul nu reuseste sa utilizeze eficient insulina secretata de pancreas in circulatia sanguina.


Si totusi mai exista
S.C. ArmTech S.A.,specializata in proiectarea si realizarea de produse ceramice dedicate producerii de dispozitive pentru microunde, circuite hibride, precum si a unor circuite electronice destinate unor aplicatii casnice si industriale, este un exemplu ca in Romania inca se mai poate intampla ceva.


Roboscan 1M
Dupa ce am revenit de la Geneva am fost contactat de Presedentia Romaniei in scopul recunoasterii ROBOSCANULUI ca o realizare exceptionala a stiintei si tehnologiei romanesti.Mi s-a spus ca urma sa fiu decorat cu o inalta distinctie a statului. Am transmis ca meritul este al echipei si ca toti cei implicati trebuie sa fie decorati.


CENTRUL NATIONAL DE CERCETARE PENTRU HIDROGEN ȘI PILE DE COMBUSTIE
Dezvoltarea și promovarea tehnologiilor energetice bazate pe surse regenerabile de energie reprezintă un obiectiv primordial al politicilor energetice mondiale. În contextul dezvoltării durabile, scopul acestora este creșterea siguranței în alimentarea cu energie și promovarea unei structuri energetice care să conducă la creșterea eficienței tehnologiilor propuse, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și, implicit, la protejarea mediului înconjurător, prin dezvoltarea unor tehnologii energetice viabile la scară comercială.


Qlarivia, un transfer reușit
Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică a acordat Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice ICSI Râmnicu Valcea premiul pentru cel mai ingenios transfer tehnologic. Acest premiu de excelență constituie recunoașterea reușitei transferului unui rezultat al cercetărilor din domeniul separărilor de izotopi către un agent economic.


Suplacu de Barcău – o experiență reușită
Implementarea și operarea unei stații de cogenerare pentru injecție de abur în zăcămintele petroliere
Ca țară europeană, România se confruntă tot mai mult cu creșterea prețului la gazele naturale și cu dependența de importurile de combustibili. O soluție modernă și atractivă de obținere a energiei, din punctul de vedere al eficienței și al protejării mediului, o reprezintă producerea combinată de energie electrică și termică prin cogenerare.