RO INNO ROMANIA
RO | EN
inno noutati

14.11.2013 | Institutul IRECSON a lansat platforma de e-learning “e-MITT” pentru Managementul Inovarii si Transferului Tehnologic

31.10.2013 | Incheierea oficiala a proiectului „Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic".

15.10.2013 | Conferința de închidere a proiectului "Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic"

31.05.2016 | Anuarul Competitivitatii Mondiale, Editia 2016

Toate stirile | Newsletter
REGISTRUL DE EVIDENTA A REZULTATELOR CD
Rezultate ale Cercetarii din Republica MOLDOVA
Rezultate ale Cercetarii din ROMANIA
Cartea Alba a CDI in ROMANIA
Cartea Alba a CDI in Republica MOLDOVA
inno evenimente

National Instruments Academic and Research Days
Descoperiți cum profesori și oameni de știință de pretutindeni beneficiază de soluții de ultimă generație pentru măsurători, control și calcule științifice în sălile de curs sau laboratoare.

Workshopul “Jurnalism și Cercetare Științifică”
În data de 8 aprilie 2010 a avut loc un workshop cu tematica Jurnalism și Cercetare Științifică. Workshopul s-a desfășurat la sediul Grupului pentru Dialog Social și a avut participanți atât din rândul jurnaliștilor de știință, cât și din cel al cercetării.

“Tendințe și perspective în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Federația Rusă”
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) și Business Center CSI au au organizat Forumul Economic

SALONUL CERCETĂRII – 2009
Expoziția realizărilor cercetării românești SALONUL CERCETĂRII – 2009 a fost cel mai important eveniment organizat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică pentru promovarea și diseminarea rezultatelor cercetării


Home | Despre noi | Harta site | Contact
You need to upgrade your Flash Player
IDEI, PRODUSE SI TEHNOLOGII DIN REPUBLICA MOLDOVA


<< Inapoi la rezultate


Tehnologii de producere a preparatului enzimatic microbian cu acțiune pectolitică
Tipul rezultatelor Rezultat final documentații, studii, lucrări
Rezultate intermediare - tehnologii, procedee, metode
Domeniul de cercetare - Biotehnologii
Domeniul de aplicabilitate - Industria alimentară
Caracterul inovativ - Tehnologie nouă
In ce consta noutatea Originalitatea tehnologiilor constă în utilizarea unor tulpini de fungi din genul Penicillium și Rhizopus cu capacitate înaltă si stabilă de sinteză a pectinazelor, ciclu scurt de dezvoltare (48 96 ore), utilizarea procedeelor avansate de sinteză orientată a enzimelor microbiene.
Proprietatea industriala/intelectuala - Documentație tehnico-economică (documentații de realizare produse/servicii, studii de fezabilitate, studii de piață, planuri de afaceri, proiecte tehnico-economice, know-how etc.) - Brevete de invenție înregistrate (național, european, internațional): MD 1748, BOPI 9/2001; 2613 BOPI 11/2004; 2837 BOPI 8/2005;3256 BOPI 2/2007
Caracteristici tehnice Tehnologiile includ cultivarea submersă a microorganismului producător pe medii nutritive ieftine și accesibile, elaborate pe baza reziduurilor din fitotehnie și a deșeurilor industriei alimentare, recuperarea complexului enzimatic pectolitic prin sedimentare cu alcool din lichidul cultural al tulpinii. Preparat enzimatic complex cu acțiune pectolitică și spectru larg de activitate. Asigură dezintegrarea rapidă și completă a substanțelor pectice, sporește randamentul sucurilor din fructe și legume, ameliorează lucrul preselor și filtrelor, preîntâmpină tulburarea repetată și formarea sedimentului în concentratele și sucurile cristaline în procesul de păstrare, intensifică și stabilizează culoarea vinurilor. Praf bine solubil în apă. Termen de valabilitate &#8211; 1,0 1,5 ani. Preparatele enzimatice obținute prin aceste tehnologii posedă însușiri înalte tehnologice și capacitate de concurență cu preparatele respective de import, utilizate în prezent în ramurile industriale de mare tonaj în Moldova (fabricarea sucurilor din fructe și legume, coacerea pâinii si produselor de patiserie, obținerea uleiurilor volatile). Avantajele tehnologiei elaborate: activitatea înaltă a preparatelor enzimatice, ciclul scurt de dezvoltare a tulpinii producător, componente accesibile ale mediului de cultivare, posibilitatea sintezei orientate a complexului amilolitic
Impact - Impact tehnico-economic: Înlocuirea importului de preparat
Beneficii estimate in urma valorificarii de catre alti operatori economici Pe piața RM este cerere de aceste preparate, dar producere autohtonă nu există. Preparatele sunt importate. Calculul investițiilor necesare pentru lansarea producerii și al termenului de recuperare a lor va fi făcută de potențialul producător împreună cu autorii tehnologiei.
Modalitati de valorificare - Vânzare produs / tehnologie - Furnizare de servicii
Potentiali beneficiari Întreprinderi de producere a drojdiilor Întreprinderi din domeniul industriei farmaceutice și alimentare
Executant Institutul de Microbiologie și Biotehnologie al A.Ș.M
Persoana de contact Deseatnic Ciloci Alexandra Tel. (+373 22) 739824; 79253061 e mail: alexandra.ciloci@gmail.com, ciloci@mail.md


<< Inapoi la rezultate