Adaos alimentar
|
Tipul rezultatelor |
Rezultat final |
tehnologii, procedee, metode |
Rezultate intermediare |
|
Domeniul de cercetare |
- Sãnãtate
|
Domeniul de aplicabilitate |
- Industria alimentarã
|
Caracterul inovativ |
- Produs nou
|
In ce consta noutatea |
Adaosul se caracterizeazã printr-un conþinut sporit de fibre alimentare naturale ºi un coraport optimal al substanþelor minerale vital importante care asigurã restabilirea funcþiilor tractului gastrointestinal în perioada diminuãrii, provocatã de modificãri funcþionale sau de vârstã |
Proprietatea industriala/intelectuala |
Brevete de invenþie înregistrate
Nr. 3879 MD |
Caracteristici tehnice |
Adaosul alimentar include borhot de sfeclã, tãrâþe de grâu ºi fãinã din seminþe de struguri în urmãtorul raport al ingredientelor, % mas.:
borhot de sfeclã 20…30
tãrâþe de grâu 20…50
fãinã din seminþe de struguri 30…50 |
Impact |
Asigurã menþinerea sãnãtãþii populaþiei prin restabilirea ºi menþinerea funcþiei normale a sistemului digestiv |
Beneficii estimate in urma valorificarii de catre alti operatori economici |
Nu dispunem de calcule |
Modalitati de valorificare |
- Furnizare de servicii - Transfer drepturi de proprietate industrialã / intelectualã |
Potentiali beneficiari |
Întreprinderile industriei alimentare, instituþiile medicale,
sanatorial-balneare
|
Executant |
Institutul de Fiziologie ºi Sanocreatologie al AªM |
Persoana de contact |
Ciochinã Valentina, dr. ºt. biol.
str. Academiei, 1, MD-2028,
Chiºinãu, Republica Moldova,
tel.72 51 55 fax.73 71 42
|