Adaos alimentar biologic activ
|
Tipul rezultatelor |
Rezultat final |
tehnologii, procedee, metode |
Rezultate intermediare |
|
Domeniul de cercetare |
- Sãnãtate
|
Domeniul de aplicabilitate |
- Industria alimentarã
|
Caracterul inovativ |
- Produs nou
|
In ce consta noutatea |
Adaosul alimentar biologic activ, datoritã îmbinãrii eficiente a ingredientelor ºi coraportului optimal al substanþelor biologic active naturale, manifestã un efect antioxidant ºi gerontoprotector |
Proprietatea industriala/intelectuala |
Cerere de brevet, nr. depozit: s2010 00 73, data depozit: 2010.04.19
Hotãrâre de acordare a brevetului de invenþie nr.6522 din 2010.06.16 |
Caracteristici tehnice |
Adaosul alimentar conþine fãinã din seminþe de amarant, fãinã din seminþe de struguri ºi fãinã din amestec de pãrþi egale de polen de salcâm ºi de ierburi înflorite, în urmãtorul raport al componentelor, % mas.:
fãinã din seminþe de amarant 60...80
fãinã din seminþe de struguri 5…10
fãinã din amestec de pãrþi egale
de polen de salcâm ºi de ierburi înflorite 10...30 |
Impact |
Asigurã profilaxia ºi stoparea proceselor de îmbãtrânire a organismului datoritã influenþei complexe a substanþelor biologic active asupra tuturor sistemelor organismului |
Beneficii estimate in urma valorificarii de catre alti operatori economici |
Nu dispunem de calcule |
Modalitati de valorificare |
- Furnizare de servicii - Transfer drepturi de proprietate industrialã / intelectualã |
Potentiali beneficiari |
Întreprinderile industriei alimentare, instituþiile medicale,
sanatorial balneare
|
Executant |
Institutul de Fiziologie ºi Sanocreatologie al AªM |
Persoana de contact |
Ciochinã Valentina , dr. ºt. biol.
str. Academiei, 1, MD 2028,
Chiºinãu, Republica Moldova,
tel.72 51 55 fax.73 71 42
|