RO INNO ROMANIA
RO | EN
inno noutati

14.11.2013 | CIT-IRECSON a lansat platforma de e-learning “e-MITT” pentru Managementul Inovarii si Transferului Tehnologic

31.10.2013 | Incheierea oficiala a proiectului „Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entitãþilor Reþelei Naþionale pentru Inovare ºi Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizãrii procesului de transfer tehnologic".

15.10.2013 | Conferinþa de închidere a proiectului "Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entitãþilor Reþelei Naþionale pentru Inovare ºi Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizãrii procesului de transfer tehnologic"

31.05.2016 | Anuarul Competitivitatii Mondiale, Editia 2016

Toate stirile | Newsletter
REGISTRUL DE EVIDENTA A REZULTATELOR CD
Rezultate ale Cercetarii din Republica MOLDOVA
Rezultate ale Cercetarii din ROMANIA
Cartea Alba a CDI in ROMANIA
Cartea Alba a CDI in Republica MOLDOVA
inno evenimente

National Instruments Academic and Research Days
Descoperiþi cum profesori ºi oameni de ºtiinþã de pretutindeni beneficiazã de soluþii de ultimã generaþie pentru mãsurãtori, control ºi calcule ºtiinþifice în sãlile de curs sau laboratoare.

Workshopul “Jurnalism ºi Cercetare ªtiinþificã”
În data de 8 aprilie 2010 a avut loc un workshop cu tematica Jurnalism ºi Cercetare ªtiinþificã. Workshopul s-a desfãºurat la sediul Grupului pentru Dialog Social ºi a avut participanþi atât din rândul jurnaliºtilor de ºtiinþã, cât ºi din cel al cercetãrii.

“Tendinþe ºi perspective în dezvoltarea relaþiilor comerciale dintre România ºi Federaþia Rusã”
Camera de Comerþ ºi Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerþ ºi Industrie a Municipiului Bucureºti (CCIB) ºi Business Center CSI au au organizat Forumul Economic

SALONUL CERCETÃRII – 2009
Expoziþia realizãrilor cercetãrii româneºti SALONUL CERCETÃRII – 2009 a fost cel mai important eveniment organizat de Autoritatea Naþionalã pentru Cercetare ªtiinþificã pentru promovarea ºi diseminarea rezultatelor cercetãrii


Home | Despre noi | Harta site | Contact
You need to upgrade your Flash Player
IDEI ROMANESTI, PRODUSE SI TEHNOLOGII


<< Inapoi la rezultate


Cucumis sativus L. / castravete, soiul Mapamond.
Tipul rezultatelor Rezultat final obiecte fizice / produse
Rezultate intermediare - obiecte fizice / produse
Domeniul de cercetare - Agricultura, securitatea ºi siguranþa alimentarã
Domeniul de aplicabilitate - Agriculturã, vânãtoare ºi servicii anexe
Caracterul inovativ - Produs nou
In ce consta noutatea Soi nou, omologat in anul 2006.
Proprietatea industriala/intelectuala - Documentaþie tehnico-economicã (documentaþii de realizare produse/servicii, studii de fezabilitate, studii de piaþã, planuri de afaceri, proiecte tehnico-economice, know-how etc.): Perioada de dezvoltarea a florilor femele este timpurie. Prezintã rezistenþã la Cladosporium cucumerinum ºi Virusul mozaic al castravetelui. Este tolerant la Erysiphe cichoriacearum ºi Pseudoperonospora cubensis.
Caracteristici tehnice Tipul de creºtere al plantei este nedeterminat ºi vigoarea este mijlocie. Lungimea totalã a primelor 15 intemoduri pe plantã ºi pe creºterile laterale este mare. Limbul frunzei este mare ºi culoarea este verde mijlociu. Bãºicarea limbului ºi ondulaþia marginii este mijlocie spre puternicã. Lobul terminal este lung, lãþimea mijlocie ºi raportul L/l este mai mic ca 1. Planta prezintã în mod egal flori femele ºi mascule. Numãrul de flori femele la nod este de 1 la 3. Ornamentaþia fructului tânãr este numai cu þepi, densitatea mijlocie ºi culoare este albã. Mãrimea negilor pe fruct este micã. Partenocarpia este absentã. Fructul este lung, diametrul mijlociu ºi raportul L/0 este mare. Diametrul placentei în raport cu diametrul fructului este mijlociu. Forma predominantã a bazei la maturitatea comercialã este obtuzã rar ascuþitã ºi a vârfului, obtuzã. Culoarea de bazã a epidermei la maturitatea comercialã este verde mediu. Fructul prezintã coaste pe suprafaþã ºi proeminenþa lor este mijlocie. Culoarea coastelor în raport cu cea de bazã este aceeaºi. Ornamentaþia pe fruct este rarã spre mijlocie. Fructul prezintã negi ºi dungi lungi. Macularea este prezentã, tipul predominant este de puncte mici ºi rotunde cu intensitate slabã. Pedunculul este scurt ºi gros. Culoarea de bazã a epidermei la maturitatea fiziologicã este galbenã. Amãreala este absentã la cotidelon ºi la extremitatea peduncularã a fructului.
Impact - Impact tehnico-economic: Fructele sunt pentru consum în stare proaspãtã ºi industrializare - Impact social: Diversificare sortiment de soiuri pentru consum in stare proaspata si conservata. - Impact de mediu: Necesita un numar redus de tratamente pentru combataerea patogenilor fiind: - rezistent la Cladosporium cucumerinum ºi Virusul mozaic al castravetelui; - tolerant la Erysiphe cichoriacearum ºi Pseudoperonospora cubensis.
Beneficii estimate in urma valorificarii de catre alti operatori economici Cresterea cifrei de afaceri cu 2 - 3 %.
Modalitati de valorificare - Vânzare produs / tehnologie
Potentiali beneficiari Firme care comercializeaza seminte de plante legumicole, cultivatori de castraveti.
Executant STATIUNEA DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU LEGUMICULTURA BACAU
Persoana de contact Calin Maria Str. Calea Barladului, nr. 220, Bacau ,cod 600388, tel. 0234 544963, fax 0234 517370. sclbac@artelecom.net legumebac.ro.


<< Inapoi la rezultate