RO INNO ROMANIA
RO | EN
inno noutati

14.11.2013 | CIT-IRECSON a lansat platforma de e-learning “e-MITT” pentru Managementul Inovarii si Transferului Tehnologic

31.10.2013 | Incheierea oficiala a proiectului „Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entitãþilor Reþelei Naþionale pentru Inovare ºi Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizãrii procesului de transfer tehnologic".

15.10.2013 | Conferinþa de închidere a proiectului "Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entitãþilor Reþelei Naþionale pentru Inovare ºi Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizãrii procesului de transfer tehnologic"

31.05.2016 | Anuarul Competitivitatii Mondiale, Editia 2016

Toate stirile | Newsletter
REGISTRUL DE EVIDENTA A REZULTATELOR CD
Rezultate ale Cercetarii din Republica MOLDOVA
Rezultate ale Cercetarii din ROMANIA
Cartea Alba a CDI in ROMANIA
Cartea Alba a CDI in Republica MOLDOVA
inno evenimente

National Instruments Academic and Research Days
Descoperiþi cum profesori ºi oameni de ºtiinþã de pretutindeni beneficiazã de soluþii de ultimã generaþie pentru mãsurãtori, control ºi calcule ºtiinþifice în sãlile de curs sau laboratoare.

Workshopul “Jurnalism ºi Cercetare ªtiinþificã”
În data de 8 aprilie 2010 a avut loc un workshop cu tematica Jurnalism ºi Cercetare ªtiinþificã. Workshopul s-a desfãºurat la sediul Grupului pentru Dialog Social ºi a avut participanþi atât din rândul jurnaliºtilor de ºtiinþã, cât ºi din cel al cercetãrii.

“Tendinþe ºi perspective în dezvoltarea relaþiilor comerciale dintre România ºi Federaþia Rusã”
Camera de Comerþ ºi Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerþ ºi Industrie a Municipiului Bucureºti (CCIB) ºi Business Center CSI au au organizat Forumul Economic

SALONUL CERCETÃRII – 2009
Expoziþia realizãrilor cercetãrii româneºti SALONUL CERCETÃRII – 2009 a fost cel mai important eveniment organizat de Autoritatea Naþionalã pentru Cercetare ªtiinþificã pentru promovarea ºi diseminarea rezultatelor cercetãrii


Home | Despre noi | Harta site | Contact
You need to upgrade your Flash Player
IDEI ROMANESTI, PRODUSE SI TEHNOLOGII


<< Inapoi la rezultate


AVILACT- bioaditiv furajer utilizat in alimentatia pasarilor
Tipul rezultatelor Rezultat final obiecte fizice / produse
Rezultate intermediare - documentaþii, studii, lucrãri - tehnologii, procedee, metode - obiecte fizice / produse
Domeniul de cercetare - Agricultura, securitatea ºi siguranþa alimentarã - Biotehnologii
Domeniul de aplicabilitate - Agriculturã, vânãtoare ºi servicii anexe
Caracterul inovativ - Produs modernizat - Tehnologie modernizatã
In ce consta noutatea AVILACT-ul este un bioaditiv furajer realizat pe bazã de policulturã cu tulpini selecþionate de bacterii acidolactice din genurile Lactobacillus ºi Enterococcus (L. acidophilus + L. plantarum + L. casei + E. faecium), nemodificate genetic, care prin superioritatea numericã a bacteriilor acidolactice, producerea de acid lactic ºi unele bacteriocine, contribuie la prevenirea ºi combaterea enteritei (diareei) aviare, salmonellei ºi coccidiozei. Bioaditivul AVILACT se utilizeazã cu rol probiotic dar ºi pentru prevenirea ºi combaterea enteritei (diareei) la pãsãri pe toatã perioada de creºtere sau numai în perioadele critice. Bacteriile acidolactice, utilizate la obþinerea bioaditivului, colonizeazã tractusul digestiv, se implanteazã în epiteliul intestinal, devin dominante prin superioritate numericã ºi exercitã un efect de barierã asupra microorganismelor patogene sau condiþionat patogene. Substanþele antimicrobiene (acidul lactic ºi bacteriocinele) produse de bacteriile acidolactice selecþionate diminueazã pH-ul ºi inhibã proliferarea bacteriilor patogene (Salmonella, Campylobacter, E.coli, Clostridium, Proteus) ºi chiar unele protozoare de tipul Eimeria care provoacã enteritele (diareea) la pãsãri. Avilactul-ul elimina utilizarea antibioticelor ca promotori de crestere. De aseemenea, reduce utilizarea tratamentelor cu coccidiostatice si antibiotice.
Proprietatea industriala/intelectuala - Documentaþie tehnico-economicã (documentaþii de realizare produse/servicii, studii de fezabilitate, studii de piaþã, planuri de afaceri, proiecte tehnico-economice, know-how etc.): S-au realizat documentatii de obtinere a produsului
Caracteristici tehnice Tulpinile de bacterii acidolactice utilizate la obþinerea bioaditivului AVILACT au fost izolate ºi selecþionate din conþinutul visceral ºi dejecþii de pasãre Bioaditivul AVILACT – lichid se caracterizeazã prin: pH 3,8 – 4,0; aciditate > 1000T; CFU/ml 2,0 – 3,0 x 109; gust acriºor – dulceag; miros specific de fermentaþie lacticã. Bioaditivul AVILACT pe suport de nutreþuri combinate (malþ, tãrâþe-grâu, mãlai, ºrot-soia, înlocuitor lapte praf, melasã) se caracterizeazã prin: S.U. 70-75 %; pH 4,0-4,3; aciditate > 500T; CFU/g 2,5-6,0 x 109 funcþie de conþinutul energo-proteic al nutreþului; gust dulceag-acriºor, miros specific de fermentaþie lacticã. Bioaditivul AVILACT - lichid ºi pe suport de nutreþuri combinate se utilizeazã cu rol probiotic pentru prevenirea ºi combaterea enterocolitelor, salmonellei ºi coccidiozei la pãsãri, dar ºi ca alternativã la eliminarea antibioticelor. Bioaditivul AVILACT lichid ºi suport de nutreþuri combinate se poate administra pe toatã perioada de creºtere cu rol probiotic la toate speciile ºi categoriile de pãsãri în apa de bãut ºi în nutreþ, dar ºi cu rol: - profilactic 5 ml, g / pasãre / zi; - terapeutic în caz de enterite (diaree), salmonelle ºi coccidioze 10-15 ml, g /pasãre/zi, timp de 3 zile, sau - 100 – 200 g AVILACT omogenizat cu 800 – 900 g nutreþ combinat
Impact - Impact tehnico-economic: Utilizarea bioditivului AVILACT are ca efecte:  diminuarea importului cu produse probiotice;  eliminarea tratamentelor cu antibiotice;  excluderea antibioticelor ca promotori de creºtere din furaje;  reducerea sau eliminarea bacteriilor antibiorezistente;  influenþã favorabilã asupra sistemului imunitar;  creºterea rezistenþei la îmbolnãvirile produse de bacteriile patogene;  creºterea biodisponibilitãþii calciului în organism ºi prevenirea osteoporozei ºi a osteomalaciei;  creºterea apetitului ºi a consumabilitãþii nutreþului;  îmbunãtãþirea performanþelor productive ºi a conversiei hranei;  creºterea procentului de ouat;  diminuarea morbiditãþii ºi mortalitãþii produse de enterite (diaree);  diminuarea stressului;  obþinerea de produse animaliere naturale (carne, ouã), fãrã remanenþã de antibiotice ºi bacterii antibiorezistente care au efecte negative asupra sãnãtãþii consumatorilor;  îmbunãtãþirea calitãþii produselor animaliere ºi a sãnãtãþii consumatorilor;  se obtine cu costuri reduse fata de costurile antibioticelor. - Impact social: Imbunatateste calitatea vietii consumatorilor (alimenmtatie, sanatate). Nu este toxic pentru om si animale - Impact de mediu: Contribuie la depoluarea mediului
Beneficii estimate in urma valorificarii de catre alti operatori economici
Modalitati de valorificare - Vânzare produs / tehnologie
Potentiali beneficiari  societãþi comerciale cu sector avicol, cu capital majoritar de stat sau privat;  crescãtorii particulari de pãsãri asociaþi sau neasociaþi;  institute sau staþiuni de cercetare cu sector avicol.
Executant INSTITUTUL NAÞIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU BIOLOGIE ªI NUTRIÞIE ANIMALÃ – IBNA BALOTEªTI
Persoana de contact Dr. ing. SOARE AURELIA – Laboratorul biotehnologie Institutul Naþional de Cercetare – Dezvoltare pentru Biologie ºi Nutriþie Animalã – IBNA Baloteºti Tel. 0721 131 098


<< Inapoi la rezultate