RO INNO ROMANIA
inno noutati

14.11.2013 | Institutul IRECSON a lansat platforma de e-learning “e-MITT” pentru Managementul Inovarii si Transferului Tehnologic

31.10.2013 | Incheierea oficiala a proiectului „Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic".

15.10.2013 | Conferința de închidere a proiectului "Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic"

31.05.2016 | Anuarul Competitivitatii Mondiale, Editia 2016

Toate stirile | Newsletter
REGISTRUL DE EVIDENTA A REZULTATELOR CD
Rezultate ale Cercetarii din Republica MOLDOVA
Rezultate ale Cercetarii din ROMANIA
Cartea Alba a CDI in ROMANIA
Cartea Alba a CDI in Republica MOLDOVA
inno evenimente

National Instruments Academic and Research Days
Descoperiți cum profesori și oameni de știință de pretutindeni beneficiază de soluții de ultimă generație pentru măsurători, control și calcule științifice în sălile de curs sau laboratoare.

Workshopul “Jurnalism și Cercetare Științifică”
În data de 8 aprilie 2010 a avut loc un workshop cu tematica Jurnalism și Cercetare Științifică. Workshopul s-a desfășurat la sediul Grupului pentru Dialog Social și a avut participanți atât din rândul jurnaliștilor de știință, cât și din cel al cercetării.

“Tendințe și perspective în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Federația Rusă”
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) și Business Center CSI au au organizat Forumul Economic

SALONUL CERCETĂRII – 2009
Expoziția realizărilor cercetării românești SALONUL CERCETĂRII – 2009 a fost cel mai important eveniment organizat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică pentru promovarea și diseminarea rezultatelor cercetării


Home | Despre noi | Harta site | Contact
You need to upgrade your Flash Player
Noutati: 05.07.2010

În perioada 28.06-02.07.2010 o delegație a Agenției de Inovare și Transfer Tehnologic (AITT) din Republica Moldova a efectuat o vizită la Centrul de Informare Tehnologică IRECSON, în vederea unei documentări pe teme de inovare și transfer tehnologic (ITT). Subiectul principal al întâlnirilor desfășurate a fost studiul Inobarometru efectuat de Institutul IRECSON în România, intenția colegilor noștri de la AITT fiind realizarea unei replici a acestui studiu în Republica Moldova.

Cu ocazia vizitei, a fost încheiat un acord de colaborare între AITT și IRECSON care vizează intensificarea activităților în domeniul ITT între România și Republica Moldova.
Pe parcursul perioadei de vizită au avut loc întâlniri cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică (ANCS) – Direcția de Transfer Tehnologic și Infrastructuri, în vederea transferului de bune practici din cadrul Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) și întâlniri cu reprezentanții Institutului Național de Statistică (INS) pentru statisticile în domeniul inovării și posibilitatea armonizării statisticilor din Republica Moldova cu cele din România.

În urma vizitei au fost realizat un plan de acțiune pe baza tematicilor abordate de-a lungul sesiunilor de întâlniri avute, plan care propune obiective și posibilități de dezvoltare comune, teme de proiecte în domeniul ITT care urmează să fie realizate între Republica Moldova și România, precum și parteneri gata să aștearnă peste Prut un pod al inovării și transferului tehnologic.