Tehnologia producerii legumelor uscate: Tomate uscate, dovleac uscat
|
Tipul rezultatelor |
Rezultat final |
documentaþii, studii, lucrãri |
Rezultate intermediare |
|
Domeniul de cercetare |
- Agricultura, securitatea ºi siguranþa alimentarã
|
Domeniul de aplicabilitate |
- Industria alimentarã
|
Caracterul inovativ |
- Tehnologie nouã
|
In ce consta noutatea |
Uscarea convectivã a speciilor de legume netradiþionale în domeniul uscãrii legumelor |
Proprietatea industriala/intelectuala |
- Documentaþie tehnico-economicã
(documentaþii de realizare produse/servicii, studii de fezabilitate, studii de piaþã, planuri de afaceri, proiecte tehnico-economice, know-how etc.)
- Brevete de invenþie înregistrate (naþional, european, internaþional): Nr.3611 G2. BOPI nr. 6/2008
|
Caracteristici tehnice |
Tomatele uscate cu umiditate maximum 18%. Dovleacul uscat cu umiditate maximum 12%.
Tehnologia include:
Procedee de tratare prealabilã specialã a materiei prime înainte de uscare
Temperaturi de uscare maxim acceptabile ºi regimuri tehnologice referitor la unele uscãtorii industriale, care sunt in exploatare
Regim de uscare în trepte cu consum redus de energie
Procedeul de tratare specialã a produsului uscat
Condiþii de ambalare ºi depozitare
Reþete ºi procedee privind fabricarea produselor alimentare ºi prepararea felurilor de mîncare din produselе uscate
Se asigurã calitatea înaltã a produsului pe parcursul uscãrii ºi a depozitãrii.
Pentru producerea sortimentului propus pot fi utilizate uscãtoriile industriale existente.
|
Impact |
- Impact tehnico-economic: Lãrgirea sortimentului de produse uscate
|
Beneficii estimate in urma valorificarii de catre alti operatori economici |
Majorarea volumului de producþie la o intreprindere beneficiar ºi, ca urmare, sporirea coeficientului de utilizare a utilajului.
Diversificarea sortimentului de produse uscate competitive pe pieþile autohtone ºi internaþionale, extinderea vinzãrilor produselor cu valoare adaugatã
|
Modalitati de valorificare |
- Vânzare produs / tehnologie
|
Potentiali beneficiari |
Intreprinderi de uscare a materiei prime agroalimentare |
Executant |
Institutul ªtiinþifico Practic de Horticultuã ºi Tehnologii Alimentare |
Persoana de contact |
ªleagun Galina, doctor în tehnicã, tel.: +373 22 243635,
e mail: sleagungv@rambler.ru
Cernîºev Serghei, tel.: +373 22 243635, e mail: scernisev@yahoo.com
|
Informatii suplimentare |
click pentru informatii suplimentare |