RO INNO ROMANIA
RO | EN
inno noutati

14.11.2013 | Institutul IRECSON a lansat platforma de e-learning “e-MITT” pentru Managementul Inovarii si Transferului Tehnologic

31.10.2013 | Incheierea oficiala a proiectului „Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic".

15.10.2013 | Conferința de închidere a proiectului "Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entităților Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic (ReNITT) în domeniul managementului în vederea eficientizării procesului de transfer tehnologic"

31.05.2016 | Anuarul Competitivitatii Mondiale, Editia 2016

Toate stirile | Newsletter
REGISTRUL DE EVIDENTA A REZULTATELOR CD
Rezultate ale Cercetarii din Republica MOLDOVA
Rezultate ale Cercetarii din ROMANIA
Cartea Alba a CDI in ROMANIA
Cartea Alba a CDI in Republica MOLDOVA
inno evenimente

National Instruments Academic and Research Days
Descoperiți cum profesori și oameni de știință de pretutindeni beneficiază de soluții de ultimă generație pentru măsurători, control și calcule științifice în sălile de curs sau laboratoare.

Workshopul “Jurnalism și Cercetare Științifică”
În data de 8 aprilie 2010 a avut loc un workshop cu tematica Jurnalism și Cercetare Științifică. Workshopul s-a desfășurat la sediul Grupului pentru Dialog Social și a avut participanți atât din rândul jurnaliștilor de știință, cât și din cel al cercetării.

“Tendințe și perspective în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Federația Rusă”
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) și Business Center CSI au au organizat Forumul Economic

SALONUL CERCETĂRII – 2009
Expoziția realizărilor cercetării românești SALONUL CERCETĂRII – 2009 a fost cel mai important eveniment organizat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică pentru promovarea și diseminarea rezultatelor cercetării


Home | Despre noi | Harta site | Contact
You need to upgrade your Flash Player
IDEI, PRODUSE SI TEHNOLOGII DIN REPUBLICA MOLDOVA


<< Inapoi la rezultate


Tehnologia producerii legumelor uscate: Tomate uscate, dovleac uscat
Tipul rezultatelor Rezultat final documentații, studii, lucrări
Rezultate intermediare
Domeniul de cercetare - Agricultura, securitatea și siguranța alimentară
Domeniul de aplicabilitate - Industria alimentară
Caracterul inovativ - Tehnologie nouă
In ce consta noutatea Uscarea convectivă a speciilor de legume netradiționale în domeniul uscării legumelor
Proprietatea industriala/intelectuala - Documentație tehnico-economică (documentații de realizare produse/servicii, studii de fezabilitate, studii de piață, planuri de afaceri, proiecte tehnico-economice, know-how etc.) - Brevete de invenție înregistrate (național, european, internațional): Nr.3611 G2. BOPI nr. 6/2008
Caracteristici tehnice Tomatele uscate cu umiditate maximum 18%. Dovleacul uscat cu umiditate maximum 12%. Tehnologia include:  Procedee de tratare prealabilă specială a materiei prime înainte de uscare  Temperaturi de uscare maxim acceptabile și regimuri tehnologice referitor la unele uscătorii industriale, care sunt in exploatare  Regim de uscare în trepte cu consum redus de energie  Procedeul de tratare specială a produsului uscat  Condiții de ambalare și depozitare  Rețete și procedee privind fabricarea produselor alimentare și prepararea felurilor de mîncare din produsel&#1077; uscate Se asigură calitatea înaltă a produsului pe parcursul uscării și a depozitării. Pentru producerea sortimentului propus pot fi utilizate uscătoriile industriale existente.
Impact - Impact tehnico-economic: Lărgirea sortimentului de produse uscate
Beneficii estimate in urma valorificarii de catre alti operatori economici Majorarea volumului de producție la o intreprindere beneficiar și, ca urmare, sporirea coeficientului de utilizare a utilajului. Diversificarea sortimentului de produse uscate competitive pe piețile autohtone și internaționale, extinderea vinzărilor produselor cu valoare adaugată
Modalitati de valorificare - Vânzare produs / tehnologie
Potentiali beneficiari Intreprinderi de uscare a materiei prime agroalimentare
Executant Institutul Științifico Practic de Horticultuă și Tehnologii Alimentare
Persoana de contact Șleagun Galina, doctor în tehnică, tel.: +373 22 243635, e mail: sleagungv@rambler.ru Cernîșev Serghei, tel.: +373 22 243635, e mail: scernisev@yahoo.com
Informatii suplimentare click pentru informatii suplimentare


<< Inapoi la rezultate